در شهرستان ها اصلاح طلبان درجه 2 و 3 شروع به فعالیت کرده اند

به گزارش بهبهان ما به نقل از روزنامه آرمان ، دکتر شجاع پوریان نماینده سابق بهبهان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با روزنامه آرمان مواضع خود در خصوص انتخابات را مطرح کرد، در زیر بخشی از این مصاحبه ملاحظه می کنید.

امروز این سوال مطرح است که چه فرایندی وجود داشت که فردی مثل دکتر شجاع پوریان در لیست اصلاح طلبان شورا قرار گرفت و آقای اصغرزاده قرار نگرفت و مثلا در انتخابات مجلس آینده آیا افرادی مثل الهه راستگو یا افرادی مثل دکتر مطهری در لیست اصلاح طلبان قرار می گیرند؟

همیشه یکی از دغدغه های جریان اصلاح طلبی در هر انتخاباتی، مجلس، شورا و…، دغدغه بررسی صلاحیت چهره های درجه اول و شاخص این جریان از سوی نهادهای ذیربط بوده است و حتی در روزهای منتهی به برگزاری انتخابات همه در کش و قوس این موضوع هستند تا بر اساس نتایج از سوی مراجع مربوطه اقدام به ارائه لیست انتخاباتی کنند. در انتخابات شورای شهر نیز انتخاب لیست اصلاح طلبان متاثر از عدم تائید برخی چهره های مطرح جریان اصلاح طلب بود که تصور نمی شد راهی به این انتخابات نداشته باشند. چنانچه دکتر ابتکار، آقای حاجی یا دکتر راکعی افرادی بودند که سابقه حضور در وزارت، مجلس و شورای شهر را داشتند اما فرصتی برای حضور در این انتخابات شورای شهر برای آنها فراهم نشد. حتی بنده هم در دو مرحله اول که بررسی توسط فرمانداری و هیات اجرایی بود، رد صلاحیت شدم و در دور نهایی صلاحیتم تایید شد. می خواهم بگویم به همین دلیل نمی توان یک برنامه و طرح کلی برای انتخابات ارائه داد. با این حال برنامه ریزی هایی شروع شده است و بناست «شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» نقش اساسی را در ایجاد ائتلاف بین نیروهای اصلاح طلب ایفا کند. شورای هماهنگی هم کمیته ویژه ای را برای انتخابات در شهر تهران تشکیل داده اند و مسئولیت آن هم بر عهده دکتر محسن رهامی قرار گرفته است و بنا شده تا از همه ظرفیت ها و تمامی احزاب اصلاح طلب در این لیست استفاده شود تا یک هماهنگی وسیعی بین همه گروه های اصلاح طلب به وجود بیاید و چتر اصلاح طلبی شامل همه گروه های اصلاح طلب باشد.

شما از تهران و شهرهای بزرگ صحبت می کنید در حالی که در بسیاری از شهرهای ایران که تنها یک نماینده دارند، به آن صورت بحث اصلاح طلبی و اصولگرایی مطرح نیست و مردم به چهره ها رای می دهند. فکر می کنید در انتخابات بعدی، اصلاح طلبان برای معرفی کاندیدا در همه سیصد و ده حوزه انتخابیه، نیروی کافی در اختیار دارند؟

در شهرهای کوچک مولفه های زیادی در انتخابات مردم تاثیرگذار است. یکی از مهم ترین مولفه ها وابستگی قومیت های مختلف است. مولفه دیگر مولفه های محلی است و در نهایت انتساب به جریانات سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا! در حالی که در شهرهای بزرگ و تهران گرایش سیاسی نقش اصلی در انتخاب افراد را ایفا می کند اما در شهرهای کوچک مسائل دیگری هستند که نقش اساسی تر در انتخاب کاندیداها ایفا می کنند. البته در شهرستان ها هم برخی افراد بر اساس گرایش سیاسی رای می دهند اما کسی که محبوبیت قومی و محلی داشته باشد وضعیت مناسب تری خواهد داشت. در حال حاضر در شهرستان ها، چهره های درجه دو و درجه سه اصلاح طلبان تحرکاتی را برای انتخابات مجلس شروع کرده اند من معتقدم یکی از تنگناهای مهم برای اصلاح طلبان شهرستان، تعدد کاندیداهای اصلاح طلب برای ورود به انتخابات مجلس است. حداقل تجربه من در انتخابات مجالس ششم و هفتم این مساله را نشان داده است که همواره چند رقیب اصلاح طلب در کنار من حضور داشتند و بخشی از بدنه رای اصلاح طلبی را به خود اختصاص دادند. به هر حال سازو کار حضور اصلاح طلبان در انتخابات آینده مجلس باید به شکلی باشد که این اتفاقات به حداقل برسد. اصلاح طلبان باید به سمت پیدا کردن راهکاری بروند که در نهایت در شهرهای مختلف خروجی و کسی که به عنوان کاندیدا معرفی شد با حمایت همه اصلاح طلبان به صحنه بیاید تا از تشتت آرا جلوگیری شود و همه در پایان از یک فرد حمایت کنند. این پراکندگی تا امروز بارها و بارها به اصلاح طلبان ضربه زده است. ببینید ما شهرهایی داریم که بدنه سیاسی- اجتماعی آنان متمایل به اصلاح طلبان است. مثلا شهرستان ایذه که نزدیک به ۹۰ درصد مردم آن به آقای خاتمی رای دادند اما در انتخابات مجلس چون سبد آرا پراکنده می شود، در نهایت شاهدیم که برخلاف نظر کلی مردم شهر، یک نفر از جناح مقابل رای می آورد.

باید برای رفع این مشکل یک راهکار ارائه داد؟

وقتی در جلسات آقای دکتر عارف برای انتخابات آینده شرکت می کردم یکی از مسائلی که مطرح کردم همین بود که روشی مرضی الطرفین باید یافت شود چرا که بعد از بررسی صلاحیت ها از سوی مراجع ذیربط، اختلاف نظرها از موضوعاتی است که می تواند پایگاه رای اصلاح طلبان را با مشکل مواجه کند.

در مباحث سیاسی به نظر شما دولت آقای روحانی موفق بوده و توانسته محبوبیت اصلاح طلبان را افزایش دهد؟

ما از آقای روحانی انتظار داریم از تشکل ها و سلایق سیاسی کشور دفاع کند و در مجموع شرایط کشور را به گونه ای فراهم سازد که حضور اصلاح طلبان در عرصه انتخابات راحت تر شود تا انتخابات رقابتی تری داشته باشیم. اگر چنین شرایطی به وجود آید می توانیم امیدوار باشیم در انتخابات آینده جریان اصلاح طلب موفقیت خوبی به دست آورند. نگاه ما به دولت آقای روحانی متفاوت از دولت گذشته است، چراکه شعارهایی که ایشان در عرصه انتخابات مطرح کرد مردم و اصلاح طلبان به ایشان اقبال نشان دادند و این طیف با ازخودگذشتگی کاندیدای اصلی خود را کنار گذاشت و شخصیت های اصلاح طلب و پتانسیل این جریان در کنار آقای روحانی قرار گرفت؛ بنابراین انتظار داریم به عنوان شهروندان جمهوری اسلامی، آقای روحانی تلاش کند انتخاباتی که در دوره ایشان برگزار می شود متفاوت از دوره های گذشته باشد.

جریان نزدیک به دولت قبل تا چه اندازه شانس پیروزی دارد؟

به هرحال موفقیت آنها به پایبندی آقای روحانی به وعده هایش بستگی دارد. اینکه ایشان بتواند به این وعده ها جامه عمل بپوشاند. البته دولت آقای روحانی نتوانسته به خوبی مشکلاتی که دولت آقای احمدی نژاد داشته را برای مردم روشن وتبیین کند. بنابراین ازآنجایی که مردم از لطماتی که دولت قبل در عرصه های مختلف به کشور وارد کرده آگاهی کامل ندارند ممکن است زمینه بازگشت به قدرت برای احمدی نژاد فراهم شود؛ چرا که ایشان به خاطر رفتارها و کارهای پوپولیستی که داشته اند در بین طبقات فرودست جامعه جایگاه و پایگاهی دارد؛ لذا اگر ما بتوانیم به شکل منطقی و بدون اغراق گویی پیامدهای منفی که در دوران ریاست جمهوری ایشان ایجاد شده است را به مردم منتقل کنیم همان بخش از جامعه هم نسبت به آسیب های جدی جامعه مطلع خواهند شد و با چشمی باز تر تصمیم خواهند گرفت.

کد خبر : 1970